Annons - just nu
Köpa produkten
Är du intresserad?
Ta då kontakt med oss på Reflectica UF på [email protected]
En reflex kostar 20 kr och för skolor blir kostnaden 15 kr/reflex. Betalningen sker smidigast kontant.
Reflexen hämtas smidigast hos:
Umeå Internationella Gymnasium
Nygatan 43
UMEÅ
Om produkten
Våra reflexer är s.k. reflexband som med lite kraft "rullar sig" längs kroppsdelarna och de går att använda överallt: längs vristen, handlederna, på ryggsäcken/väskan - allt för att kunna synas på bästa sätt i mörkret. På reflexen finns vår logga.
Priset per reflex är 20 kr. För skolor är kostnaden 15 kr.
NOTERA!
Reflexer är en färskvara och skall bytas efter 2-3 år.
Affärsidé
Vår affärsidé är att sälja reflexer till privatpersoner, skolor och företag. Vi är väl medvetna om att barn, och även folk i allmänhet, är väldigt dåliga på att använda reflexer (vilket är opassande i det norrländska landskapet med mörker en stor del av vinterhalvåret). Därför vill vi uppmuntra till användning av reflexer så att ingen skadas eller dör i trafiken. Vårat mål är att nollvision skall råda i trafiken.
Vi tror att om man som barn får in vanan att använda reflexer så minskar antalet skadade och döda i trafiken. Därför har vi valt att gå ner i pris vid försäljning till skolor.
Vi har valt att sälja reflexer för vi tror att de kan rädda liv!
Nedan följer en bild som visar människor i trafiken:
Illustratör: Kristina Wall
Hämtad från: http://www.ntf.se/konsument/gaende/reflexer/
Den första gubben med mörka kläder upptäcks då denne befinner sig 20-30 m framför bilen. Ni kan ju tänka er vad det kan innebära om det t.ex. är halt ute och vad det gör med bromssträckan.
Den andra gubben som har på sig ljusa kläder upptäcks 60 m framför bilen. Det beror på att ljusa kläder reflekterar ljus bättre än mörka.
Den tredje, och sista, gubben har på sig reflex/reflexer och upptäcks därför på hela 125 meters avstånd. Vilken skillnad.
Tänk på det då ni är ute och går (eller cyklar) i mörkret. Var rädd om er! Bär reflex - rädda liv!
Om oss
Vi på Reflectica UF är Lena Åberg, Daniel Eriksson, Evelina Karhu och Johan Marklund och vi går sista året på Umeå Internationella gymnasium. Under detta år ska vi starta, driva och avveckla vårat företag.
Lena Åberg (VD)
Jag heter Lena Åberg, är 18 år gammal och bor i Rundvik. Jag går mitt sista år på UIG och läser den ekonomiska inriktningen vilket gör att jag nu i trean har fått chansen att starta upp ett företag tillsammans med 3 klasskamrater. Den position som jag har inom vårt företag är VD samt sekreterare. Det bästa med att driva ett UF- företag är att man samtidigt som man har kul så lär man sig mer om hur man startar upp och driver ett företag vilket jag tror man kan ha stor nytta ha i framtiden.
Daniel Eriksson (Ekonomichef)
Mitt namn är då Daniel Eriksson, och jag är ekonomi ansvarig i Reflectica UF.
Jag är 18 år, bor i Sävar utanför Umeå och det roliga med att driva ett företag är att man får driva det som om det vore på riktigt.
Man har själv ansvar för pengarna, för försäljningen, och att man håller sin planering som man har satt upp.
Evelina Karhu (försäljnings- och marknadsföringschef)
Mitt namn är Evelina Karhu och jag är född och uppväxt i Umeå. Min position i företaget är försäljnings- och marknadsföringschef.
Det som är roligt och bra med att driva ett UF-företag är att man får ta ansvar, erfarenheter, kunskap, ha roligt och utvecklas – allt på en och samma gång.
Johan (kommunikationschef)
Hej! Mitt namn är Johan Marklund, jag är 18 år och kommer från Umeå. Jag är uppvuxen på Teg, men bor nu dels i Norum och dels på Västerslätt. I vårt UF-företag är jag kommunikationschef och jag tycker att det är faktiskt rätt skoj att driva ett UF-företag, det ger ett större ansvar samtidigt som man lär sig hur man ska driva ett företag, vilket mycket väl kan komma till användning i framtiden!
Om Ung Företagsamhet
Genom Ung Företagsamhets utbildningar får ungdomar i gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster. Eleverna går igenom ett företags hela livscykel, från start till drift och avveckling och får på så sätt unik kunskap om och erfarenhet av företagande. Ungdomarna tar själva fram affärsidé, genomför marknadsundersökningar och skaffar startkapital. Till varje UF-företag knyts en rådgivare från det lokala näringslivet.
Text lånad från Ung Företagsamhet (http://www.ungforetagsamhet.se/templates/Page.aspx?id=59). För mer information, gå in på deras hemsida www.ungforetagsamhet.se